Champagne med tyska vindistrikt

17 - 25 sept 2017

Resan är i dagsläget fullbokad

Prel Program

Söndag 17 sept
Resan startar i Falun och vi kör mot Göteborg och tar Stena Lines färja kl 18.45 till Kiel. 2-bädds insides hytter med våningssäng ingår. Middag med 2-rätters meny i Metropolitan ca 18.00.     Ca 46 mil

Måndag 18 sept
Efter ankomst till Kiel direkt ut på vägarna mot Moseldalen. Kaffe och lunchpaus. Vi kommer till Cochem och tar in på Hotel Noss, direkt vid floden Mosel och mitt i stan. Gemensam middag     Ca 63 mil

Tisdag 19 sept
Hela förmiddagne rullar vi nu fram i vackra Moseldalen. Vi stannar i Zell hos en ung vinodlare Hallenbach för provning och inköp. Möjlighet till lunch innan vi åker via Bernkastel-Kues och Piesport för att under eftermiddagen åter ta motorvägen förbi Luxemburg mot Champagne och staden Reims där vi tar in på Novotel Suites för två nätter. Gemensam middag på närliggande restaurang. Domen är den stora attraktionen i Reims och ett besök där får man inte missa.   Ca 39 mil

Onsdag 20 sept
Lite egen tid på morgonen innan vi gör besök på det anrika och moderna Champagnehuset Mercier i Epernay, åker tåg i källaren och får ett glas champagne. Vidare till en höjdpunkt, besök hos vår vän Derouillat i Monthelon. En liten välskött vingård söder om Epernay. Dottern möter oss och guidar genom vinfälten till deras gård. Eftermiddagen blir en riktig höjdare där vi äter dagens lunch tillsammans med provning av flera champagner. Åter till hotellet i Reims.    Ca 25 mil

Torsdag 21 sept
Rundtur i Champagne med böljande kullar och vinfält. Skördetiden kan vara på gång vilket bör ge oss upplevelsen med skördearbete i aktion. Ev. stopp vid ytterligare något champagnehus. Vi drar sedan vidare mot Tyskland och Pfalz till vårt hotell Winzergarten i Grosskarlbach för tre nätter. Middag på hotellet.  Ca 36 mil

Fredag 22 sept
Vi rullar ut på Deutsche Weinstrasse för att se en del av vinbergen och flera av de 42 vinbyar som finns. Skörden bör vara igång. En vinprovning hos Weingut Schenk-Siebert med stora möjligheter till inköp. Även lunch/middag, som ingår, hos Siebert.  På kvällen åker vi till grannbyn Freinsheim för att se fyrverkeri.   Ca 10 mil

Lördag 23 sept
Vi börjar dagen med en vinprovning hos någon av våra kontakter i området. Därefter till ytterligare en av resans höjdpunkter, Kulinarisk vinvandring i Freinsheim. Här promenerar vi i vinfält där vin, mat i mängd, och fika finns att avsmaka. Du väljer själv sträcka, totalt finns 7 km vandring. Därefter till hotellet för middag.    Ca 4 mil

Söndag 24 sept
Efter frukost inlastning för att dra norrut igen. Kaffe och lunchpaus efter vägen innan vi når Kiel. Ombordstigning på färjan, insides hytt ingår. Buffé väntar i Restaurang Taste kl. 18.00.  Ca 66 mil

Måndag 25 sept
Frukost på färjan innan vi anländer Göterborg kl 09.15. Nu vidare mot Vara, Falun m flera orter.  Ca 46 mil

Information

Pris:
10 900kr 
/person. Res. för valutaförändring

Ingår:
Resa i helturistbuss, vägskatter, färjeavgifter, del i dubbelrum med frukost, del i 2-bädds insides hytt med våningssäng, 6 middagar, 2 luncher, vin-och champagneprovningar, utflykter enligt programmet  samt trevlig gemenskap och mycket information om vin mm av vår duktige vinguide Sven-Olof Hasselplan


Tillval: Bokas vid anmälan

Insideshytt med golvsängar; 200 kr/pers
Utsideshytt med våningssäng; 250 kr/pers
Utsideshytt med golvsängar; 375 kr/pers

Enkel
Enkelrum och enkelhytt insides; 2 150 kr
Enkelrum och enkelhytt utsides; 2 560 kr



Anmälan:
Till Fjärdingen Resor & Nöjen 0512/102 38 eller mobil 0707 33 40 30.

Anm-avg.:
1 000:-/pers betalas vid anmälan. BG 5611-2527
Använd konto som är kopplat till Visa eller MasterCard där avbeställningsskydd ingår i kortet.